Knapperige kruidnootjes

kruidnoten

Recept | Knapperige kruidnootjes | vrij van gluten, zuivel en ongeraffineerde suikers. De hemel kleurt grijs, de bomen laten hun bladeren vallen, de schoorstenen roken en de avond valt vroeg; ‘t heerlijk avondje staat voor de deur. Goed nieuws voor chocoholics en cookie monsters. Want zonder pepernoten en chocoladeletters geen sinterklaas. Helaas zijn deze lekkernijen […]

Mag ‘t een onsje minder?

quiche2

Recept | Glutenvrije vega-quiche met pompoen en geitenkaas Minder vlees eten is hip! Maar liefst 86% van de Nederlanders eet minstens 1x per week vegetarisch en mag zichzelf flexitariër noemen. Goed nieuws voor onze gezondheid! Onderzoek toont aan dat flexitariërs minder wegen en minder kans hebben op hartafwijkingen, diabetes, prostaatkanker en darmkanker ten opzichte van […]

Graan-dat-geen-graan-is

quinoa salade

Recept | Kruidige quinoa met pittige garnalen. Inspiratie nodig voor het avondeten? Maak eens deze heerlijke kruidige quinoa tjokvol gezonde voedingsstoffen. Quinoa heeft binnen no-time de schappen van onze supermarkt veroverd. En terecht! Deze über-gezonde zaadjes zitten barstensvol mineralen, vitamines, voedingsvezels en alle essentiële aminozuren (eiwitten). Vanwege de eiwitten is het bovendien een goede vleesvervanger. […]

Geneeskrachtige koekjes

geneeskrachtige koekjes

recept | knapperige gemberkoekjes. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn; ‘geneeskrachtige koekjes’. En toch zitten deze koekjes vol specerijen met een medicinale werking. Zo heeft het kruid gember de hoofdrol, maar ook de geneeskrachtige specerijen kaneel, kardemom en kruidnagel zijn rijkelijk vertegenwoordigd.

Boekwat? Boekweit!

teaserpost boekweitwraps knoflookgamba's

  Recept | Glutenvrije boekweitwraps met knoflookgamba’s en pittige avocado-tomatensalsa. Het hoofdingrediënt voor deze wraps is boekweit. Dit glutenvrije zaad valt onder de ‘pseudogranen’. Boekweit wordt op dezelfde manier verwerkt in de keuken als graan. Het is echter geen graan omdat boekweit niet tot de grasfamilie behoort. Het zaad heeft een licht nootachtige smaak en […]