Nuts about pecans!

Pecan-almond cookieskopie

Recept: Vegan Pecan-almond cookies (vrij van gluten, granen, zuivel en geraffineerde suikers).

Wat een pecannootje kan doen voor jouw gezondheid: Onder zijn schil zit meer dan een lekkere smaak verborgen. Deze kleine krachtpatser zit bomvol gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Zo vind je in deze noot vitamine B & E, kalium, magnesium, ijzer, fosfor, selenium, koper en zink. Een vitaminepilletje van de natuur! Met name vitamine B1 en zink zijn goed vertegenwoordigd. Zink is essentieel voor een goede weerstand en een mooie en gezonde huid. Vitamine B1 is onmisbaar voor een goede energiehuishouding, de werking van je hartspier en voor een goed functionerend zenuwstelsel. Het onverzadigd vet in deze noot verhoogt het goede cholesterol en verlaagt het slechte cholesterol. Uit diverse onderzoeken komt dan ook naar voren dat het eten van noten beschermend werkt tegen hart- en vaatziekten. Lees verder voor het recept:

 

Recept voor 10 pecan-almond cookies

Ingrediënten:

  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram pecannoten
  • 30 gram extra vierge kokosolie  (de variant met kokossmaak)
  • 60 gram ahornsiroop
  • Grote theelepel koekkruiden
  • Theelepel bakingsoda
  • Flinke snuf zeezout of Himalayazout
  • Optioneel: rasp van 1 bio sinaasappel

Zo maak je het:

Zet de heteluchtoven op 170 graden. Rooster de pecannoten kort in een pan zonder olie zodat de aroma’s vrijkomen. Ze zijn klaar zodra het lekker gaat ruiken. Zorg dat ze niet aanbranden, zo voorkom je een bittere smaak. Laat de nootjes even afkoelen en breek ze in vieren. Meng de pecannoten, koekkruiden, bakingsoda en zout door het amandelmeel. 
Smelt de kokosolie op laag vuur en meng samen met de agavesiroop door de notenmix tot een plakkerig beslag.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep  met twee eetlepels 10 bergjes beslag op de bakplaat. Breng de koekjes met de bolle kant van je lepels in model en druk ze goed plat zodat ze ziet uit elkaar vallen. Schuif de bakplaat in het midden van je oven en bak ze in 15 minuten goudbruin. Doe koekjes zijn nog zacht als ze net uit de oven komen, zodra de koekjes afkoelen worden ze hard en knapperig.

 

Let op! Honing, agave en maplesiroop zijn het gezondere alternatief voor geraffineerde tafelsuiker. Ze zijn helaas niet 100% healthylicous-proof. Koekjes blijven een traktatie, wij adviseren dan ook om ze met mate te eten. Meer weten? Binnenkort posten we een artikel over alle alternatieven voor geraffineerde tafelsuiker, inclusief voor- en nadelen en mogelijke toepassingen.

Comments are closed.