Groenemorgen!

Green smoothie kopieRecept | groene avocado smoothie met appel, komkommer, peer en munt.

Start je dag eens met een groene smoothie op basis van avocado: de perfecte manier om meer groenten en fruit binnen te krijgen. Daarbij maakt het toevoegen van een avocado je smoothie lekker romig en zorgt ervoor dat je de ochtend doorkomt zonder snack-atack. En natuurlijk ook nog eens super gezond! Hieronder lees je waarom:

De avocado is een ware koning onder het fruit. Deze romige vrucht zit bomvol vezels, gezonde vetten, vitamines en mineralen. Zo zit deze groene kanjer vol vitamine B1, B2, B6, B11, vitamine C en diverse mineralen. Met name kalium, fosfor en magnesium zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Het vezelgehalte is bijna drie keer zo hoog ten opzichte van de meeste andere vruchten. Met maar liefst 10 gram vezels per vrucht krijg je al bijna een derde van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen (30 tot 40 gram per dag is de norm). Ook zit dit groene vitaminebommetje vol gezonde vetten.

De combinatie van vezels en gezonde vetten maken de avocado de perfecte vrucht om toe te voegen aan vers vruchtensap. Verse vruchtensappen zitten boordevol gezonde vitamines, mineralen en andere gezonde stofjes. Helaas jaagt vruchtensap de bloedsuikerspiegel omhoog vanwege de fruitsuikers. En dat is juist weer funest voor onze gezondheid. De truc zit ‘m dus in het toevoegen van vezels en/of vetten aan het sap. Vezels en vetten vertragen de opname van fruitsuikers in de bloedbaan. Zo heb je wel de lusten maar niet de lasten.

Ingrediënten voor 2 grote glazen:

  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 1 peer
  • 1 groene appel
  • 1 limoen
  • 1 stengel bleekselderij
  • hand muntbladeren
  • 2 eetlepels hemp seeds
  • Benodigdheden: sapcentrifuge en blender

 

Hoe maak je het?

Was de groenten fruit. Pers de appel, peer, limoen, komkommer en bleekselderij in een sapcentrifuge. Het fruit kan met schil en klokhuis de sapcentrifuge in (ook de limoen), de de smaak blijft prima.

Schenk het sap in de blender. Ontpit en schil de avocado en voeg het vruchtvlees samen met de muntbladeren toe aan de blender. Blend alle ingrediënten tot een gladde smoothie. Schenk in 2 grote glazen en strooi over elk glas een flinke eetlepel hemp seeds.

Leave A Comment