Goodbye cellulite

cellulite-formation

Het geheim tegen cellulite; pak het probleem aan bij de bron!

Oké, er zijn grotere problemen in de wereld. Maar hoe heerlijk zou ‘t zijn om voor eens en altijd af te rekenen met die hardnekkige sinaasappelhuid. Vaak proberen we er tegenop te smeren met dure crèmes, helaas zelden met succes. De reden is simpel: je smeert de oorzaak er niet mee weg. Maar er is hoop! Het probleem aanpakken bij de bron zou weleens hét geheim kunnen zijn….

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite ontstaat door het ongelijkmatig ophopen van vetweefsel, vocht en afvalstoffen, met name op billen en benen.

Een teveel aan gifstoffen slaat ons lichaam tijdelijk op in onze vetcellen om schade aan organen te voorkomen. Door een constante blootstelling aan gifstoffen krijgt ons lijf vaak niet de tijd om deze gifstoffen op een later moment af te voeren. Zo blijven onze vetcellen zich vullen met afvalstoffen. Met het gevolg dat voedingsstoffen deze cellen steeds moeilijker kunnen bereiken en zich ophopen in het omliggende bindweefsel. Hierdoor komen haarvaatjes in de verdrukking, vermindert de doorbloeding en ontstaat een opeenhoping van vocht. Op den duur raken deze vetcellen ingekapseld en wordt het afvoeren van vet, afvalstoffen en het aanvoeren van voedingsstoffen steeds moeilijker. Een disbalans in onze hormoonhuishouding speelt een grote rol in het ontstaan van cellulite. Met name een verhoogd oestrogeen gehalte ten opzichte van testosteron wordt gezien als een grote oorzaak.

De truc zit ‘m dus in het opruimen van gifstoffen, het in balans brengen van je hormonen en het herstellen van de conditie van je huid. Hieronder een aantal praktische tips & tricks:

 

Ontgift je lijf
 1. Wees lief voor je leverDrink geen alcohol, stop met roken, minimaliseer medicijngebruik en eet zo ‘schoon’ mogelijk. Kies voor onbewerkte, biologische voedingsmiddelen en vermijd fabrieksvoedsel.
 2. Zorg voor een gezonde darmwerking | obstipatie zorgt ervoor dat je lichaam afvalstoffen niet goed kan afvoeren en opnieuw opslaat in je vetweefsel. Vezelrijke voeding in combinatie met het drinken van voldoende water kunnen uitkomst bieden.
 3. Start de dag met een mini-reiniging | drink direct na het ontwaken een glas lauw bronwater met een scheutje vers citroensap en een schepje chia- of lijnzaad. Zo ‘borstel’ je de darmen schoon en kan je lichaam afvalstoffen beter afvoeren.
 4. Drink dagelijks 2 liter water | zo kan je lijf vrijgekomen afvalstoffen makkelijker afvoeren.
 5. Kom van de bank | boost je bloedsomloop en lymfestelsel door voldoende te bewegen.
 6. Borstel je huid | een simpele manier om je huid te helpen ontgiften en de bloedcirculatie te stimuleren is het borstelen van je huid met een speciale huidborstel.
 7. Neem een massage of ’n saunaatjezo boost je de bloedsomloop en het functioneren van je lymfestelsel.

 

Breng je hormonen in balans 
 1. Gooi de pil in de prullenbak | stop met hormonale anticonceptie en zoek naar hormoonvrije alternatieven zoals condooms, Persona of koperspiraal.
 2. Ga die extra kilootjes te lijf | Overgewicht verhoogt je oestrogeengehalte en vergroot je vetcellen.
 3. Start met krachttraining | Krachttraining stimuleert je testosterongehalte. De angst om te veranderen in een Arnold Schwarzenegger look alike is onterecht. Hormonaal gezien zijn wij vrouwen niet in staat om veel spiermassa te ontwikkelen. Ook Doutzen hangt aan het ijzer!
 4. Vermijd stress | stress speelt een grote rol in het uit balans brengen van je hormoonhuishouding. Meditatie, yoga, gezonde voeding, een goede nachtrust en ademhalingstechnieken kunnen je helpen ontspannen en herstellen.
 5. Vermijd xeno-oestrogenen (pseudo-hormonen) | Kies voor natuurlijke cosmetica en onbewerkte, biologische voeding verpakt in glas i.p.v. plastic. Zo krijg je minder hormoon verstorende stofjes binnen.

 

Zorg voor een gezonde huid
 1. Vermijd geraffineerde koolhydraten | suiker, pasta, pizza, brood, (witte)rijst, koekjes en andere geraffineerde suikers dragen bij aan het vroegtijdig verouderen van je huid.
 2. Drink groene en witte thee | deze theesoorten bevatten stofjes die huidveroudering tegen gaan.
 3. Stop met roken en beperk cafeïne innametabak en cafeïne zorgen voor een verminderde bloedsomloop in je huid doordat bloedvaten versmallen.
 4. Eet veel groenten en fruit | Voor mooie sexy benen is het essentieel om je lichaam te voorzien van de juiste bouwstenen. Zo kan je lijf van binnenuit herstellen. Zorg daarom dat je dagelijkse dieet voor minimaal 50% uit groenten en fruit bestaat. Een slimme manier om meer groenten en fruit binnen te krijgen is het drinken van verse groentesappen en smoothies. Hier vind je een heerlijk recept voor een smoothie o.b.v. avocado: Groenemorgen!
Leave A Comment