Supersap

sapjeRecept | sinaasappel-banaan smoothie met blauwe bessen en chiazaad

Een supersap vol superfoods, een perfecte start van je dag.

Deze heerlijke smoothie zit vol chiazaadjes. Chiazaad is afkomstig van de Mexicaanse muntplant Chia en wordt al duizenden jaren gegeten door de Azteken en de Maya’s. In de oude Maya taal betekent Chia: kracht. Niet zo gek, want dit powerzaad bevat 3x meer ijzer dan spinazie, 6x meer calcium dan melk en 15x meer magnesium dan broccoli. Ook is chiazaad waarschijnlijk de rijkste plantaardige bron van omega 3. Omega 3 helpt je bloeddruk verlagen, werkt ontstekingsremmend en kan de kans op hart- en vaatziekten verlagen. De eiwitten in deze zaadjes zijn goed voor spieropbouw en het calcium is een goede bouwstof voor onze botten. Ook zijn de zaadjes een goede bron van vezels, goed voor je darmwerking. Ook geven ze een voldaan gevoel waardoor je snack-attacks kan voorkomen.

Een ander gezondheidsvoordeel van dit sapje is dat er alleen gebruik gemaakt wordt van hele vruchten. Geperste sinaasappels laten je bloedsuikerspiegel sneller stijgen dan een hele sinaasappel. En een stabiele bloedsuikerspiegel is de sleutel voor een gezond lichaam. Zo kan een stabiele bloedsuikerspiegel energiedips & vetopslag voorkomen en zorgen voor minder cravings. En misschien nog wel belangrijker; het kan bijdragen in de preventie van diverse welvaartsziekten.

 

Recept voor een sinaasappel-banaan smoothie met blauwe bessen en chiazaad (2 personen)

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 banaan
  • 2 sappige sinaasappels
  • 100 gr blauwe bessen
  • 1 citroen
  • 2 el chiazaad

Hoe maak je het?

Schil de sinaasappels, pel de banaan en pers de citroen. Doe alle ingrediënten in de blender, behalve het chiazaad. Mix totdat je een gladde smoothie hebt en voeg het chiazaad toe. Mocht de smoothie erg dik zijn, voeg dan een beetje (kokos)water toe. Santé!

Comments
2 Responses to “Supersap”
  1. Vraag je: ik dacht dat sinaasappel en banaan niet goed waren samen in een smoothie?

Leave A Comment