Wrap it!

wrap met kipRecept | boekweitwraps met biologische kipfilet & avocado

Glutenvrij* | low carb | koemelkvrij | lactosevrij | granenvrij | suikervrij

 

Het aanbod in de Nederlandse bedrijfskantine is helaas zelden ‘Healthylicious proof’. Iedereen weet dat een saucijzenbroodje, patatje oorlog of een frikandel weinig bijdraagt aan een gezond lijf. Maar het zijn vaak de op het eerste gezicht gezond ogende producten die flink misleidend kunnen zijn. Want wist je dat een flesje jus d’orange uit het koelvak vaak meer suiker bevat dan een flesje cola? En wist je dat een portie muesli vaak meer suiker bevat dan een bakje fruitloops? Ook (drink)yoghurts, vleeswaren en broodspreads zitten vaak bomvol (verborgen) suikers, evenals fabriekbrood. En menig broodmandje is niet alleen gevuld met verborgen suikers, maar ook met conserveringsmiddelen, (te) veel zout en broodverbeteraars. Als we de Keuringsdienst van Waarde mogen geloven vind je in enkele broodmandjes zelfs Chinees mensenhaar terug, gebruikt om de malsheid van het brood te verbeteren (!). Lees de ingrediëntenlijst van je bakje filet americain, pakje kipfilet, kuipje eiersalade of krentenbol er maar eens op na, je zal versteld staan!  En afgezien van een verdwaald blaadje sla of plakje komkommer staan er helaas veel te weinig groenten op het menu.

Dat kan anders! Bijvoorbeeld door je eigen lunch mee te nemen naar je werk. Zo weet je wat je eet en wordt het een stuk makkelijker om de saucijzenbroodjes en kroketten te weerstaan. Daarbij voorkomt een gezonde lunch met complexe koolhydraten de bekende ‘after dinner dip’. Je concentratie vermogen en energie blijven op pijl waardoor je op een dag meer voor elkaar kan krijgen en overwerken makkelijker kan voorkomen. En wat ‘lucht’ in onze overvolle agenda’s kan menig werkend Nederlander goed gebruiken!

Daarom voor jullie de perfecte meeneem lunch: boekweitwraps met kipfilet en avocado! En natuurlijk kan je deze handige wrap nog op duizend-en-één andere manieren vullen. Mijn tip: bak in het weekend een hele stapel en vries ze in kleine pakketjes in. Haal ze ’s avonds voor het slapengaan uit de vriezer en je maakt ’s ochtends in een handomdraai een gezonde en bovenal heerlijke lunch!

 

Recept: wrap met kipfilet en avocado (2 personen)

 

Ingrediënten:

  • 2 zelfgemaakte boekweitwraps (klik hier voor het recept)
  • 150 gr biologische kippendijfilet*
  • 1 avocado (eet rijp)
  • halve rode ui
  • 1 el biologische zelfgemaakte mayonaise (koop je ‘m liever in de winkel, zorg dan dat je een suikervrije variant hebt)
  • peper & zeezout
  • Paar blaadjes veldsla

Hoe maak je het?

Snij de kipfilet in reepjes en breng op smaak met peper en zeezout. Verwarm een klontje geurloze kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de stukjes kip in een paar minuten goudbruin en gaar. Zet apart om af te koelen. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snij het vruchtvlees in dunne plakjes en snij de rode ui in dunne ringen. Besmeer het midden van de wrap met een beetje mayonaise. Leg daar de veldsla, avocado, rode ui en kipfilet bovenop en breng op smaak met peper en zeezout. Rol de wrap op en eet smakelijk! Wil je de wrap meenemen als lunch voor je werk of een picknick? Rol hem dan in een velletje bakpapier, dichtgemaakt met een stukje keukentouw. Let op! Kipfilet kan je beter niet te lang buiten de koelkast bewaren.

 

* TIP: Gebruik bij voorkeur geen kant-en-klare kipfilet in de vorm van plakjes. Aan plakjes kipfilet voegen ze o.a. (verborgen) suikers toe, ook vaak aan de biologische variant. Even zelf een stukje kipfilet bakken is zo gepiept!

* Glutenvrij: Boekweit is van nature glutenvrij, maar wordt vaak wel in een omgeving verwerkt waar gluten aanwezig zijn. Mensen met coeliakie kunnen van deze sporen al ziek worden. Heb je coeliakie, kijk dan goed op de verpakking of je een variant hebt die geschikt voor je is.

Leave A Comment