Vezelbommetjes

kokoskoekjeRecept: luchtige Kokosmakronen.

Je maakt ze in een handomdraai en ze zijn een stuk gezonder dan de suikerrijke variant uit de supermarkt.

Wat kokos kan doen voor jouw gezondheid: Kokosvlees zit tjokvol voedingsvezels; essentieel voor een goede gezondheid! De slankmakende vezel zorgt voor een soepele spijsvertering, een hogere verbranding en een lekker ‘vol gevoel’ waardoor je minder snel in de verleiding komt om teveel te eten. Maar er is meer blijkt uit recent onderzoek uitgevoerd aan de University of Illinois : voedingsvezels bevorderen de aanwezigheid van gunstige bacteriën in de darmen die zorgen voor een gezond maag en darmstelsel. Ook verminderen ze onze vatbaarheid voor bepaalde welvaart ziektes, zoals diabetes type 2, overgewicht, chronische darmontstekingen, darmkanker en auto-immuunziekten als reumatische artritis. Per dag hebben we tussen de 30 a 40 gram vezels nodig. 100 gram kokosrasp bevat maar liefst 14 gram. Lees verder voor het recept.

Recept voor 10 luchtige kokosmakronen

Ingrediënten voor 10 koekjes:

  • 150 gram gedroogde gemalen kokos
  • 2 (biologische) eiwitten
  • 50 gram honing
of agavesiroop
  • citroenrasp van halve citroen
  • 1/2 theelepeltje wijnsteenzuur (bakpoeder zonder gist)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten samen met het wijnsteenzuur op tot het schuim zachte pieken vormt. Let op! Eiwitten worden alleen schuimig in een droge, vetvrije kom. Meng vervolgens de agave/honing, kokos en citroenrasp goed door elkaar. Schep het kokosmengsel vervolgens voorzichtig en kort met een spatel door de opgeklopte eiwitten. Zorg dat het beslag een beetje luchtig blijft. Maak kleine bergjes beslag van 6 cm doorsnede op de bakplaat. Bak de kokosmakronen in 20 minuten goudbruin. Bon apetit!

Bereidingstijd: 5 minuten. Baktijd: 20 minuten

 

Let op! Honing en agave zijn het gezondere alternatief voor geraffineerde tafelsuiker. Ze zijn helaas niet 100% healthylicous-proof. Koekjes blijven een traktatie, wij adviseren dan ook om ze met mate te eten. Meer weten? Binnenkort posten we een artikel over alternatieven voor geraffineerde witte tafelsuiker.

Leave A Comment