Choco-shake

chocoshakeRecept | Smoothie met rauwe cacao, banaan, amandelmelk & hennepzaad

Deze heerlijke smoothie op basis van rauwe cacao is echt heel erg lekker en toch super gezond! Een ideaal tussendoortje om  die onbedwingbare chocolade craving te stillen. Ook is deze choco-shake een slimme start van je dag aangezien hij bomvol voedzame stoffen zit en je zeker een paar uur een verzadigd gevoel geeft.

 

Rauwe cacao

Wie langer jong wil blijven doet er goed aan om rauwe cacao bovenaan zijn boodschappenlijstje te zetten. Dit bruine goud bevat namelijk tot wel veertig keer meer antioxidanten dan de blauwe bes. Antioxidanten werken ontstekingsremmend en beschermen ons lichaamscellen tegen schadelijke stoffen. Deze schadelijke stoffen worden ook wel vrije radicalen genoemd. Antioxidanten helpen dus om vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Ook is de cacaoboon één van de grootste natuurlijke bronnen van magnesium, chroom, ijzer, mangaan, zink en koper. Rauwe cacao kan helpen je geluksgevoel te boosten, concentratievermogen te verbeteren, bloeddruk te stabiliseren, hart en bloedvaten gezond te houden en je huid te beschermen tegen rimpels en andere vormen van veroudering. Daarnaast heeft cacao  ook nog eens een kankerremmende werking. De Latijnse betekenis luidt dan ook niet voor niets ‘voedsel van de goden’. Normale cacao wordt gebrand waardoor vitaminen en mineralen verloren kunnen gaan. De rauwe variant is dus nog net wat beter voor je

 

Choco-shake: smoothie met rauwe cacao, banaan, amandelmelk & hennepzaad

Ingrediënten voor 2 glazen

  • 2 bananen
  • 3 el (rauwe) cacaopoeder
  • 2 kopjes ongezoete amandelmelk
  • 2 tl kaneel
  • 1 mejul dadel, ontpit en in hele kleine stukjes gesneden
  • Vanillepoeder of merg van een vanillestokje
  • Optioneel: 1 el hennepzaad

Hoe maak je het?

Gooi alle ingrediënten behalve het hennepzaad in de blender en mix stot je een gladde smoothie hebt. Je kan er een paar ijsblokjes aan toevoegen om hem nog wat kouder te maken, lekker tijdens een warme dag. Schenk in 2 glazen en strooi er een lepeltje hennepzaad overheen. Drink smakelijk!

Leave A Comment