Boekweitwraps

wrap met kipBasisrecept voor glutenvrije boekweitwraps

 

Ingrediënten voor 10 grote wraps

  • 200 gram boeweitmeel
  • 600 ml koud water
  • 2 grote eieren
  • Flinke theelepel zeezout of Himalayazout
  • Geurloze kokosolie om in te bakken. (heb je geen kokosolie in huis, gebruik dan ghee, olijfolie of roomboter)

 

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten met een mixer tot een glad beslag en laat het even rusten. Smelt een klontje kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de pan goed heet is schenk je met een grote soeplepel voorzichtig het beslag erin. Draai rondjes met de pan zodat het beslag uitvloeit over de hele bodem, zo blijft de wrap lekker dun. Bak de wrap in een paar minuten aan beide kanten gaar. Let op! Boekweit heeft de eigenschap niet heel erg bruin te worden. En bak je ze te lang, dan worden ze knapperig waardoor ze makkelijk scheuren.

Roer het beslag iedere keer even door voordat je aan de volgende begint, anders zakt het boekweitmeel naar de bodem. Ben je er een beetje handig in, werk dan met 2 pannen tegelijk, zo halveer je de baktijd.

Vries de wraps in die je niet direct gebruikt. Ook uit de vriezer zijn ze nog steeds lekker vers. Je kan de ingrediënten makkelijk verdubbelen om bijvoorbeeld op een regenachtige zondag een flinke stash aan te leggen voor je vriezer. Of halveren als je er maar een paar nodig hebt.

Voorbereiden: 5 minuten | Bakken: paar minuutjes per wrap